събота, 25 януари 2020 г.

Защо тъпите ножове са по-опасни от острите?


Знаете ли, че тъпите ножове са по-опасни от острите? Сега ще обясня защо.

Острият и добре наточен  нож реже с лекота продуктите. Когато режете с остър нож не се налага да прилагате сила или натиск, за да срежете с него и вероятността от възникване на инциденти с него е малко.

С тъпият нож обаче, трябва да прилагате повече сила, натиск и борба за свършване на работата, при което най-често резултатът е недобре срязан продукт и порязан пръст. 

Раните, които причиняват тъпите ножове често са по-дълбоки и сериозни от рана, която би нанесла острият нож от леко докосване на острието поради невнимание при рязане.

Затова по-добре поддържайте ножовете в дома си добре наточени остри, за да избягвате инциденти.
Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар