Знаете ли, че тъпите ножове са по-опасни от острите? Сега ще обясня защо.
Острият и добре наточен нож реже с лекота продуктите. Когато режете с остър нож не се налага да прилагате сила или натиск, за да срежете с него и вероятността от възникване на инциденти с него е малко.
С тъпият нож обаче, трябва да прилагате повече сила, натиск и борба за свършване на работата, при което най-често резултатът е недобре срязан продукт и порязан пръст.
Раните, които причиняват тъпите ножове често са по-дълбоки и сериозни от рана, която би нанесла острият нож от леко докосване на острието поради невнимание при рязане.
Затова по-добре поддържайте ножовете в дома си добре наточени остри, за да избягвате инциденти.
Източник
Източник
Няма коментари:
Публикуване на коментар